Welkom bij

Wereldwinkel Amersfoort

Wie heeft mijn kleding gemaakt?

Wie heeft mijn kleding gemaakt?

Als je kleding koopt, zou je je alleen af moeten vragen of het mooi is en of het je staat. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat het gemaakt is voor een leefbaar loon, onder goede arbeidsomstandigheden, in veilige fabrieken en met respect voor het milieu. Nu is dat echter helemaal niet vanzelfsprekend. Zelfs niet bij dure kleding. Het is onduidelijk wie het gemaakt heeft en onder welke omstandigheden. Er is veel mis in de textielindustrie.

‘Fashion Revolution’ is een wereldwijde beweging, die aandacht vraagt voor de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Wereldwinkel Amersfoort en Sari Fair Fashion nemen dit jaar deel aan de ‘Fashion Revolution Week’, met een foto-actie op 29 april. Dit doen we, omdat we de herkomst van onze producten belangrijk vinden. We roepen iedereen op om na te gaan waar hun kleding gemaakt is, onder welke omstandigheden en door wie.

Op zaterdag 29 april zal er voor Wereldwinkel Amersfoort op straat een ‘fotohokje’ staan. We vragen het winkelend publiek om hun kledinglabel te tonen, daarmee op de foto te gaan en via sociale media te vragen: “Wie heeft mijn kleding gemaakt?”. Zo vragen we de grote kledingmerken om transparantie en om hun verantwoordelijkheid te nemen in de productieketen. Wie doet er mee?

Zaterdag 29 april 14:00-16:00 uur, buiten voor de Wereldwinkel,

Fashion Revolution, een actie van Sari Fair Fashion en Wereldwinkel Amersfoort.